Vă informăm că astăzi, 07 august, din cauza unei avarii nu avem conexiune la Internet. Solicitările dvs vor fi procesate cu întârziere, iar termenele de livrare pentru comenzile plasate astăzi se pot decala cu 1-2 zile lucrătoare. Vă mulțumim pentru înțelegere!

Comparație 2015-2016 a celor 10 tendinţe de top în designului de mobilier

Sfârșitul anului 2015 și începutul noului an aduce cu sine bilanțul așteptărilor referitoare la  perioada următoare. Comparația următoare va arăta ce tendinţe vor supraviețui și care vor deveni trecut.

1. Cromatica

Anul trecut a dominat albastrul grecesc în combinație cu nuanţele expresive ale interiorului și culoarea gri pe fond, anul acesta se vor căuta culori mai expresive ale mobilierului, în principiu turcoazul radios, portocaliul și roșul.

2. Construcția

Au apus vremurile în care se punea accent doar pe multifuncționalitate. Anul 2016 va fi anul schimbărilor majore, iar pe scenă vor reveni din nou elementele tradiționale ale mobilierului.

3. Producția

În fiecare domeniu este deja normală utilizarea unor tehnologii și materiale moderne, nici piața mobilierului nu face excepție în acest sens. Însă un accent tot mai mare se pune pe ecologie, adică utilizarea materialelor și tehnologiilor eco-friendly, cu posibilitate de reciclare.

4. Elementele locale

În anul 2015 descopeream simplitatea designului scandinav, în acest an îl va completa curajos stilul interioarelor exotice, africane și asiatice.

5. Stilul

Nu este niciodată suficient stil, prin urmare designul clasic, retro și floral de anul trecut va fi înlocuit cu mobilierul în stil succesiv și Art Deco.

6. Structura

2015 a fost anul ce  a aparţinut  liniilor clare. Clienții preferau metalul și sticla. În anul 2016 așteptăm o cerere mare pentru mobilierul creat prin combinația diferitelor materiale, cel mai des întâlnită fiind combinația de lemn, sticlă, piatră naturală, metal, aliaje de metal și beton. 

7. Design

În timp ce anul trecut au fost populare liniile geometrice simple și relaxate ale mobilierului, anul acesta va străluci stilul unor linii fine.

8. Materialele pentru huse

Detaliile artistice, structura dură a materialului textil și o singură culoare au rămas în trecut. În 2016 ne reîntoarcem la structura netedă din amestec de bumbac sau mătase, cu adaosuri din piele de calitate superioară.

9. Dimensiunea

Minimalismul, deci un mobilier funcțional mic, a fost semnul caracteristic al anului 2015. Acum, acest trend se va dezvolta treptat în mobilier cu design economic din perspectiva spațiului, care este ideal pentru spațiile mici, și în același timp, să se remarce ca un obiect solitar în camera spațioasă de zi.

10. Utilizarea

Un rol tot mai important îl joacă caracterul practic al mobilierului, de exemplu, greutatea acestuia. Un articol căutat va fi mobilierul cu o greutate redusă, pentru o manipulare mai ușoară ce simplifică rearanjarea pieselor de mobilier din încăpere.

 

Așa cum specifică portalul de internet Lushome, putem spune că anul viitor piața mobilerului se va concentra asupra influenţei exotice, asupra ecologiei și utilizării tehnologiilor de ultimă generaţie.  

Trendurile de mobilier modern vor fi într-un număr suficient, deci vă puteți gândi cum să faceți piesele de mobilier și mai atractive pentru clienții dumneavoastră. Comparația sistematică interanuală o puteți găsi și în cadrul graficii noastre informative.